Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, FESTIVAL, CIRCUS EN SHOW, OEROL

19 Juni 2014

Clowneske klucht in poldercircus

Cirque de la Faim Cirque de la Faim Cirque de la Faim
Door Youetta Visser met foto's van Mieke Kreunen

Een vermakelijke circusavond waarin, zoals het hoort, de acts over elkaar heen buitelen. Het publiek krijgt bij The Young Ones twee shows tegelijkertijd voorgeschoteld: eentje naast en eentje in de circustent. Twintig jonge talententen, hun tentjes staan op het terrein, gaan los. Enkele van hen komen uit de Oekraïne. Dat geeft dan nog wel een kritisch randje, want hoe negatief kijken wij hier aan tegen Oost-Europeanen, vragen zij zich af? Het spel en de mimiek van alle spelers is van grote klasse en wordt tot in de puntjes volgehouden. Het is een circus zonder wilde beesten of acrobatiek. Maar het publiek geniet desondanks.

Cirque de la Faim Cirque de la Faim Cirque de la Faim

Bij de zojuist in reprise genomen voorstelling PICNIC van Vis a Vis hebben we die truc eerder gezien: het publiek wordt in tweeën gedeeld en bekijkt gescheiden van elkaar van een kant van het toneel zijn eigen voorstelling. Halverwege wisselt het publiek van helft. Op het podium naast de tent wordt duidelijk dat het circus moet sappelen en dat de eigenaresse probeert haar dochter te verpachten aan een mogelijke geldschieter, als ze maar maagd blijft. Tegelijkertijd ontvouwt zich aan de achterkant van het podium, in de tent, voor het overige publiek het verhaal van de circus-eigenaar die probeert de show door te laten gaan voor het hooggeëerd publiek onder de noemer 'Theater van de honger'. De spelers wisselen meerdere malen razendsnel van speelhelft en van rol. Ze stuiteren over het podium en slepen het publiek mee in hun energie. De dochter wordt per ongeluk in tweeën gezaagd. De geldschieter blijkt vampier met vijf kinderen, de Oost-Europeanen willen eigenlijk naar Australië en hun zus slaapwandelt de hele voorstelling overal tussendoor. Pas aan het eind van de voorstelling wordt het doek tussen beide speelhelften losgetrokken, onder de gillende klanken van Nina Haagen volgt de finale: het applaus!

Cirque de la Faim Cirque de la Faim Cirque de la Faim

Het arsenaal van The Young Ones is nog beperkt. Eentje kan een dotje viool spelen en even op spitzen staan, een ander kan vuurspuwen en een derde maakt een vogelnestje op een hoge schommel. Geen technische hoogstandjes. Toch weten ze met witgeschilderde gezichten en veel mimiek een doldwaze act neerzetten. Doordat ze dat zo goed doen en de gescheiden voorstellingen ook heel vernuftig in elkaar steken, voldoet dat voor een fijne en vrolijke avond clownesk spektakeltheater.

The young ones | Oerol


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.