Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

10 Juli 2014

Anne Chris: fris en vrolijk

Tekst: Ronald Rijntjes

Zangeres Anne Chris heeft met haar tweede album Just Kissed the Sun een nieuwe muzikale wind laten waaien. Met haar frisse composities betovert ze de luisteraar met haar frisse geluid. Samen met haar band weet ze je te boeien vanaf het begin tot het eind van dit album.

Het is een combinatie van jazz met een poppy randje. Vergelijk het met Room Eleven. Een band dat graag op ontdekking gaat in het genre jazz. Ze zoeken de grenzen niet alleen op met de vocale kwaliteiten die Anne Chris bezit, maar ook de muzikaliteit van de bandleden is niet verkeerd. Met Daan Herweg op piano en fender-rhodes, Kasper Kalf bedient de bas en Jasper van Hulten zit achter de drums. Speciaal voor dit album werkte saxofoniste Tineke Postma en gitarist Bas van de Wal mee.

Subtiel
De nummers bestaan uit eigen werk en een tweetal covers ‘Love is a Battlefield’ en ‘Stepping Out’ dat in een geheel eigen jasje is gegoten. ‘Love is a Battlefield’ is fris en fijn om naar te luisteren. Samen met gitarist Bas van der Wal laten ze het puur. De combinatie van zang en gitaar leent zich uitstekend voor dit nummer. Tijdens de gitaarsolo zingt Chris er subtiel overheen en legt korte accenten neer.

De liedjes variëren sterk van elkaar. De ene keer is het een rustig en intiem luisterliedje. De andere keer bevat het een stevig ritme met een groove in de baslijn. De stem van Chris haar stem weet zich als een kameleon aan te passen aan de sfeer van het nummer. Zo heeft het de ene keer een rond geluid, maar kan het ook rauwer en staccato klinken.

Uitstekend
Daan Herweg weet zijn weg op zowel de piano als de fender-rhodes goed te vinden en krijgt bij veel nummers de ruimte om een solo te geven, bijvoorbeeld bij ‘Keep on Walking’ en ‘Everlasting Springtime’. Samen met Chris schrijft hij de nummers die op dit album te horen zijn. Vanuit je stoel swing je mee op deze muziek en is het uitstekend voor de zomerdagen die komen gaan.

Tineke Postma weet met haar sopraansaxofoongeluid een extra dynamiek aan de nummers toe te voegen. Bij ‘Still’ en ‘Alphabet of You’ speelt ze met veel plezier en hoor je de chemie tussen haar en Chris. De kleurklank van de twee worden goed uitgediept en dat resulteert in mooie solo’s en begeleiding. Doordat ze maar bij twee nummers meespeelt blijft deze toevoeging speciaal en blijft de nadruk bij zang.

Anne Chris heeft met Just Kissed the Sun een album van formaat af geleverd die zeker alleen nog maar zal groeien. Hier gaan we zeker nog veel van horen.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.