Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, MULTIMEDIA

4 September 2014

RAMKOERS brengt grote machines en kleine liedjes naar Stadsfestival Zwolle

Ramkoers Ramkoers Ramkoers
Foto Ilton K. do Rosario

De spectaculaire muziektheatervoorstelling Ramkoers sluit het festivalseizoen knallend af in Zwolle. Eerder dit jaar doneerden 130 fans via crowdfunding samen meer dan € 6000 om muziektheatergroep BOT en productiehuis Oost-Nederland uit Deventer op weg te helpen met hun groots opgezette voorstelling RAMKOERS.

Na een succesvolle première op Karavaan die met vier sterren werd bekroond door de Volkskrant bleek RAMKOERS afgelopen seizoen ook de festivalhit van Mundial, Deventer op Stelten en het Limburg Festival. Dit weekend sluit de voorstelling in Zwolle het seizoen af, in de oude scheepswerf Leenman tijdens het Stadsfestival Zwolle op 6 & 7 september.

Kletterend ijzerwerk, roestige schraaptonnen, lekkende regenpijpen en oude trekzakken. Voor muziektheatergroep BOT is het geen afval, maar juist het instrumentarium en decor voor hun nieuwe voorstelling: RAMKOERS. Een spectaculaire show met grote machines en kleine liedjes. Typisch in de stijl van BOT & productiehuis ON, die met voorstellingen als MIJN FAUST en Het Geluid Van regelmatig samen actief zijn in Oost-Nederland.

Geert Jonkers, 'audiomachinist' van BOT: "Het was even spannend bij de opstart van de voorstelling, toen we via crowdfunding nog een hoop geld moesten verzamelen om RAMKOERS überhaupt te kunnen spelen. Maar mensen wilden graag helpen en we zijn fantastisch goed op weg geholpen door al die fans. De reacties zijn overweldigend; de media en het publiek noemen ons vaak het hoogtepunt van het festival, dit hadden we nooit durven hopen! We hebben enorm veel zin om de voorstelling nu in Zwolle te spelen. Dat wordt de laatste van dit seizoen, daarna gaan we pas weer op tour in 2015."

Op 6 en 7 september speelt RAMKOERS in de oude scheepswerf van Leenman in Zwolle tijdens het jaarlijkse Stadsfestival. Wat kunnen we verwachten? Jonkers grijnst: "Een klassiek toneelstukje hoef je bij ons niet te verwachten. Meer een 'brok gebalde energie', zoals de Volkskrant het zo mooi noemde. Het wordt een muzikale uitputtingsslag waarin we het publiek met grote zelfgemaakte muziekmachines en kleine breekbare liedjes meenemen van beukend hard tot breekbaar zacht. We hebben geen vast decor, maar een speelvloer die voordurend onder constructie is. Voor de rest ga ik niet te veel verklappen. Eén tip: haal op tijd je tickets, want RAMKOERS is vaak ramvol."

RAMKOERS is een voorstelling van muziektheatergroep BOT onder regie van Vincent de Rooij (Dogtroep) & productiehuis Oost-Nederland en is op 6 en 7 september meermaals per dag te zien op Stadsfestival Zwolle.

BOT | Stadsfestival Zwolle


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.