Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OPERA EN OPERETTE, MUZIEK, JAZZ, CABARET, POP-ROCK

7 September 2014

Corrie en de Grote Brokken met prachtig koraaltje uitgeblazen

Corrie en de Grote Brokken Corrie en de Grote Brokken Corrie en de Grote Brokken
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Corrie en de Grote Brokken is niet meer. Op De Betonning tijdens Oerol begon dit twaalfkoppige gezelschap de afscheidstoernee en afgelopen vrijdag speelde de band het laatste concert in een Bimhuis vol vrienden en liefhebbers. Dan heeft Corrie en de Grote Brokken, die in 1996 werd opgericht, het toch 18 jaar uitgehouden en dat is best lang voor iets dat als eenmalig project startte. Ze waren er bijna allemaal bij voor 'Last' en de twee 'invallers' Efraim Trujillo en Yonga Sun namen de honneurs uitstekend waar op sax en drums.

Het werd een trip 'down memory lane' met brokken uit het prachtige repertoire van de vier projecten: Corrie en de Grote Brokken, Kado uit de Hel, Het Land Is Moe en VIER. Het was genieten van 'Space is the place', 'Achterblijvers', 'Vriezen of dooien', 'Pantoffelhelden', 'Betty Blue', 'Break a normal day' en nog veel meer waaronder een aantal verzoeknummers.

Corrie en de Grote Brokken Corrie en de Grote Brokken Corrie en de Grote Brokken

Ik ben nog steeds gek op 'Het land is moe', 'No house' en de liefdestrilogie die begint met het Hartstuk.

Mag ik mijn hart aan uw voeten leggen.
Als u mijn vloer maar niet vuil maakt.
Mijn hart is rein.
Dat wachten we dan maar af.
Ik krijg het er niet uit.
Kan ik u soms helpen.
Als u zo vriendelijk zou willen zijn.
Met alle plezier. Ik krijg het er ook niet uit.
Ik zal u opereren. Waar heb ik anders een zakmes voor. Het is zo gebeurd. Doorwerken en niet de moed verliezen. zo, dat was het. Maar het is een baksteen. Uw hart is een baksteen.
Maar het klopt alleen voor u.

Opera, jazz, pop, improvisaqties, gedichten, ballads, solo's en gedichten wisselden elkaar af. De Brokken zijn goed op elkaar ingespeeld en genieten zelf volop. Het publiek ook en sneller dan verwacht breekt de pauze aan.

Corrie en de Grote Brokken Corrie en de Grote Brokken Corrie en de Grote Brokken

Na de pauze vertelt Corrie voor de zekerheid nog even dat de Grote Brokken weliswaar gaan stoppen maar de Stichting Brokken natuurlijk niet. Het Brokkenfestival blijft tussen oud en nieuw plaatsvinden en ook het Brokkenbal met schrijvers gaat gewoon door. Zie voor alle Brokkenprojecten de website van Corrie van Binsbergen.

Zo tegen het eind van het programma sloop drummer Arend Niks vanuit de zaal het podium op om toch nog even een paar nummers achter het drumstel plaats te nemen. Met een glimlach van oor tot oor ging hij los terwijl Yonga Sun zich naast Hans Hasebos opstelde. Nog even een improvisatie van Corrie en Arend en de finale was daar. 'Pastorale', hoe toepasselijk. De hoed van Corrie ging omhoog, de haren van Beatrice naar voren, de arm van Bob Fosko omhoog en dat was het dan.

Bij het blazerskoraaltje dat na het daverende applaus nog even uit de catacomben van het Bimhuis klonk werden nog wel een paar traantjes weg gepinkt. Maar het was goed zo. Wat hebben we genoten en wat was het een mooie avond.

Corrie en de Grote Brokken Corrie en de Grote Brokken Corrie en de Grote Brokken

In de lift stond ik samen met een stel dat verdrietig was omdat het nu definitief afgelopen was voor Corrie en de Grote Brokken. Maar zo voel ik dat helemaal niet. De magie van theater en live muziek is juist dat het maar eenmalig is en dat die herinnering en dat gevoel van vervoering, ontroering en opgaan in dat moment altijd blijft.

Natuurlijk hebben we ook de CD's, de filmpjes en de foto's nog. Bovendien komt er nog veel moois aan in de toekomst zoals Dansen op een glazen plafond begin 2015 en nog veel meer. Kijk maar op de website.

Corrie van Binsbergen


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.