Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CIRCUS EN SHOW

21 December 2014

Indrukwekkende dertigste editie Wereldkerstcircus in Carré

Wereldkerstcircus 2014 Wereldkerstcircus 2014 Wereldkerstcircus 2014
Door Mieke Kreunen met foto's van Ronald Rijntjes

Als er één plek is die voor het circus gemaakt is, is het wel Carré in Amsterdam. Oscar Carré, die verantwoordelijk was voor de bouw het beroemde cirustheater, was een zoon van circusartiest Wilhelm Carré en paardrijdster Kätchen Carré. Op 2 december 1887 werd het Circustheater in Amsterdam door Oscar geopend. Sindsdien werden er jaarlijks voorstellingen georganiseerd in de Kerstperiode en vanaf 1985 hervat Stardustcircus deze traditie.

Logisch dus dat voor de jubileumeditie van het circus een ereplaatsje was ingeruimd voor de paardennummers van Forian en Edith Richter die met hun Lippizaners, Friese paarden en een Tinker het spits afbijten met hier en daar wat premièrezenuwen bij de paarden ;-)

Wereldkerstcircus 2014 Wereldkerstcircus 2014 Wereldkerstcircus 2014

Daarna is het een opeenvolging van wereldklasse circusnummers van ondermeer meesterjongleur Kris Kremo en de Golden Clowns winnaars van dit jaar, de springplankgroep Amadeus. Je komt ogen en oren tekort tijdens de drie uur durende voorstelling waarvan we hier een aantal artiesten apart willen belichten.

De redactie van CultuurpodiumOnline is niet zo’n fan van clowns in het algemeen. We moeten er zelden om lachen en zitten de clownsnummers meestal maar gelaten uit. Hoe anders is dat bij de vier optredens van David Larible. Zijn acts zijn grappig, ontroerend en vol humor, zodanig zelfs dat uw redactie hardop zat de schaterlachen. Larible is een meester in zijn vak, is een man die zelf in de schijnwerpers staat maar anderen laat schitteren en die met het minimale het maximale effect bereikt. Erg jammer was het dat de microfoon het in de ode aan zijn dochter liet afweten maar de man heeft op ons onuitwisbare indruk achter gelaten.

Wereldkerstcircus 2014 Wereldkerstcircus 2014 Wereldkerstcircus 2014

Wij waren ook erg geraakt door het duo parterre acrobaten Popow en Shcherbak die een schitterende staaltje lichaamsbeheersing en souplesse laten ziet dat in perfectie zijn weerga niet kent.

Ronduit sensationeel was de groep van het  Nationaal Circus van Pyongyang in  Noord Korea met hun adembenemende vliegende trapeze. Hun piece de resistance is een vijfvoudige salto van vlieger Han Ho Song, nog nooit ter wereld ooit vertoond.

Tot slot willen we graag melding maken van het papegaaiennummer van Alessio. Hoewel staatssecretaris Dijksma het verbod op wilde dieren in het circus per 1 januari 2015 heeft afgekondigd, moet ons van het hart dat wij zeer onder de indruk waren van het papegaaiennummer van het Wereldkerstcircus. De acht prachtig gekleurde majestueuze vogels vliegen vrij door de piste tot hoog in de nok van Carré. Als er eentje zin heeft om op de arm van een toeschouwer te landen, dan kan dat gewoon. Dat is meer dan menig papegaai in een Nederlandse huiskamer ooit in zijn leven zal meemaken. 

Wereldkerstcircus 2014 Wereldkerstcircus 2014 Wereldkerstcircus 2014

Het Wereldkerstcircus in Carré is ook dit jaar weer de moeite van een bezoek meer dan waard. Speciaal voor het dertigjarig jubileum is een spectaculair programma samengesteld dat grote en kleine bezoekers zal verbazen, ontroerend en de nodige oh’s en ah’s zal ontlokken.

Het Wereldkerstcircus is tot en met 4 januari 2015 te zien in Carré. Meer informatie via de website.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.