Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

6 Maart 2015

‘Mad Pack’ van Bruut! is nog brutaler dan zijn voorganger

Tekst: Ronald Rijntjes

De Amsterdamse jazzformatie Bruut! zit niet stil. Na het succesvolle debuutalbum Fire komen de heren nu met hun tweede brute album Mad Pack. Saxofonist Maarten Hogenhuis, toetsenist Folkert Oosterbeek, bassist Thomas Rolff en drummer Felix Schlarmann laten de luisteraar wederom verbazen met de snelle en frisse stukken die hierop te horen zijn.

Ze hebben deze keer een aantal dames en heren meegenomen die deel uit maken van het “Mad Pack”. Het album bestaat namelijk uit elf nummers die elk gepersonaliseerd zijn. Het begint met ‘Sjaco’ een nummer met pit en een vrolijke melodie. Waarbij Hogenhuis al direct zijn kunnen laat horen. Ondanks de vrij eenvoudige melodie en begeleiding krijgt het nummer voldoende dynamiek en expressie, dat het uniek en interessant maakt.

De gameverslaafde ‘Mario’ heeft een heel ander karakter. Af en toe hoor je game-achtige klanken uit de Hammond komen. De saxofoon is ruw van klank en zet een relaxte sfeer neer. Waarna er een lekker in het gehoor liggende solo van Oosterbeek klinkt. Je merkt daardoor dat het een album is waar iedereen het naar zijn zin heeft. De muziek klinkt daardoor puur en passievol. 

Cowboy ‘Bill’ laat de luisteraar even aarden in een kalme sfeer. Je ziet als het ware de prairie aan je voorbij gaan. Hier klinkt Hogenhuis weer heel anders dan bij de uptempo stukken. Veel passie en gevoel hoor je. Er wordt een fragiel verhaal verteld.

De nummers zijn niet alleen mannelijk, maar ook vrouwelijk. De dames ‘Honey’ en ‘Scarlett’ zijn beiden zeer mooie verleiders. De strakke melodielijnen domineren in deze stukken. Felle drums en een stevige baslijn geven de juiste stuwing in deze nummers. Heerlijk om naar te luisteren en bij te dansen. ‘Scott’ is het sluitstuk van het album. Een uptempo nummer met een swingende melodie. Nog eenmaal mogen de heren even los gaan in hun solo's. Hierna is het aan te raden om de CD nog niet uit je speler te halen, want dan wordt je nog getrakteerd op een vrolijk toetje.

Met Mad Pack hebben de heren van Bruut! wederom een zeer goed album afgeleverd. Hun succes is niet alleen de vindingrijkheid en creativiteit die uit de pen van de band komt, maar ook de originele wijze hoe zij hun muziek overbrengen. Het is voor een breed publiek toegankelijk en kan zowel op de voor- als achtergrond beluisterd worden. Wil je deze band live zien optreden, kijk dan op de website van Bruut!. Het album Mad Pack ligt nu in de winkel.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.