Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

20 April 2015

Seven Eleven funkt als malle op nieuw album

Tekst: Serge Julien

Back To The Source is de opvolger van het jubileumalbum 25 Years And Still Funkin’ uit 2012 van de Nederlandse band Seven Eleven. Al bijna drie decennia kookt deze Amsterdamse groep met dampende grooves. De cd-titel is opmerkelijk, want wie Seven Eleven kent, weet dat de bron voor hun muziek funk is wat de klok slaat.

Op deze nieuwe plaat is dat niet anders. Back To The Source verwijst in een dozijn liedjes letterlijk en figuurlijk naar de old school funk van pioniers als James Brown en George Clinton, en in mindere mate naar luchtige gepolijste varianten als Brand New Heavies en Incognito.

Clean en catchy
Seven Eleven is een gezelschap van formaat. Zo doen bijvoorbeeld de vette baspartijen met onder water effecten van Bart ‘Dodge’ Verhoeven denken aan Bootsy Collins. De kraakheldere vocalen van Juliette ‘Jewl’ Brans’ contrasteren mooi met de coole vloeiende raps van Koen ‘Are MC’ Grooten. Marcel ‘Dice’ Kaatee’s gitaarspel klinkt clean en catchy, en de JB’s lijken mee te kijken over de schouders van de blazerssectie.

Een gastrolletje is weggelegd voor de Amerikaanse basmeester Louis Johnson (Brothers Johnson) die de hitgevoelige dansstamper ‘Disco Wasn’t Good Enough For Me’ voorziet van een veel te kort slapintro.     

Groots feest
Back To The Source werd in Londen geproduceerd door Rob Manzoli, het creatieve brein achter de jaren 90-formatie Right Said Fred. Het resultaat solliciteert naar radioaandacht in deze frisse productie waarop Seven Eleven funkt als een malle. De groep staat live garant voor spetterende live performances en stond niet voor niks al drie keer op het North Sea Jazz Festival. Het kan niet anders of ook deze nieuwe set liedjes monden live uit in een groots feest.  

Label: Seven Eleven Records


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.