Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL

13 Juni 2015

Maarssenbroek in de zomer van 1996

The summer of '96 The summer of '96 The summer of '96
Door Paolo met foto's van Mieke Kreunen

Het is 1996. Wim Kok is de baas van Nederland, Bill Clinton van Amerika. 15 miljoen mensen staat 13 weken in de top 40 en in Maarssenbroek staan vijf jonge mensen op een heel belangrijk kruispunt in hun leven.

Weet je nog hoe het was, de laatste dag van de lagere school? Toen je vriendengroep voorgoed opgesplitst werd naar schooltype voor vervolgonderwijs? Hoe je je ineens groot voelde maar ook verloren in een wereld waarin je alleen verder je weg moest zoeken? De onbegrijpelijke en ook onterechte invloed van 'Juf Joke' op je leven?

Casper Vandeputte en Sadettin Kirmiziyüz maakten voor NT Jong een voorstelling over dit thema. The summer of ’96 is een aantrekkelijk montagevoorstelling over de intense en verwarrende dagen van de Citotoets, de eindmusical en de keuzes die voor je gemaakt worden die de rest van je leven zullen bepalen.

The summer of '96 The summer of '96 The summer of '96

Het fietsenhok van de VMBO school in Midsland is dè perfecte locatie voor de eerste acte. Geloofwaardig amateuristisch houden de hoofdpersonen hun spreekbeurten waarin hun dorp Maarssenbroek een centrale rol speelt. Ze vertellen over hun leven daar en hoe ze hun toekomst zien, hun hoop, hun dromen en verwachtingen.

Hoe anders kan het lopen, zo blijkt in de tweede acte. De Cito toets heeft voor een heel andere wending in al hun levens gezorgd. Hun hechte clubje werd door onluikende liefdes en de maatschappelijke ladder, waar de één wat gemakkelijker opkomt dan de ander, ruw uit elkaar gescheurd, hun beeld van zichzelf en dat van de ander ruw verstoord en over alles is heroriëntatie nodig. In de surrealistische eindejaarsmusical waarmee de voorstelling eindigt deelden ze nog één keer alles samen.

Vandeputten en Kirmiziyüz deden grondig onderzoek ter voorbereiding van deze productie en dat is te merken aan de authenticiteit van het script. Zeer geloofwaardig geschreven en gespeeld door alle acteurs met Sanne den Hartogh en Judith Noyens als absolute uitblinkers.

The summer of '96 The summer of '96 The summer of '96

‘The summer of 96’ is een uitstekende en aanstekelijke voorstelling waarin jong en oud zichzelf zal herkennen. Aanrader voor wie nog op Oerol is maar ook tot april 2016 te zien in de rest van Nederland. Kijk hier voor de speellijst.

http://www.ntjong.nl/


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.