Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, ALGEMEEN

1 Juli 2016

Susanne Alt pakt groot uit met haar nieuwe album Saxify

Altsaxofoniste Susanne Alt laat de luisteraar swingen met haar nieuwe groovende en funky album Saxify. Een album met vooral dampende nummers met jazzy, funky en hiphop invloeden. Gelikte rifs en scherpe saxofoon tonen klinken er in je huiskamer bij het opzetten van deze plaat.

Met Saxify gaat Alt even een andere kant op dan met eerdere albums van haar. Toen had ze meer de jazzsound van pure en melodische ritmes. Nu maakt ze een uitstapje naar de andere kant van het jazzgenre. De funk met swingende ritmes, vocalisten en samples die door de nummers heen te horen zijn.

Strakke solo
Daarnaast wordt ze bijgestaan door onder meer dertig gastmuzikanten om dit album tot leven te brengen. De gelijknamige albumtrack ‘Saxify’ is onder andere zangeres Lorrèn, trombonist Fred Wesley en gitarist Bruno Speight te horen. De zangeres krijgt hierin een belangrijke rol. Het is een fris en sterk nummer. Het nummer ‘Wednesday Funk’ laat meer horen van de muzikanten. Fred Wesley laat een lekkere solo horen en Alt mag ook even los op haar saxofoon. Met als resultaat een strakke solo dat puntig en lekker in het gehoor ligt. Op de achtergrond klinken de vocalisten en is het een groot feestje.

Het is even iets anders dan dat we van haar gewend zijn. En niet zomaar iets anders, want zet maar eens dertig muzikanten op een album bij elkaar. Hierdoor ontstaat er een geheel eigen geluid en is elk nummer weer anders. Het blijft allemaal wel in het funkgenre, maar ze grijpt nog wel terug naar de jazz.

Samensmelting
Met name in haar solowerk is dat te horen. Niet alleen buitenlandse gastmuzikanten zijn te horen als Rodney „Skeet” Curtis, Scott Mayo, Michael "Clip" Payne en Gary Winters. Maar ook Nederlandse artiesten als Sara Lee Vos, Robert Glass, Mavis Acquah, Daan Herweg, Paul van Kessel, Hans Dulfer en Stefan Schmid. Voeg die bij elkaar en dan ontstaat er een heuse samensmelting van muzikanten die via deze weg uitermate goed met elkaar kunnen communiceren.

Het album ligt lekker in het gehoor en zal ook bij vele niet-jazzliefhebbers in de smaak vallen. Ze heeft er een funky sausje overheen gegoten dat het een unieke productie maakt. Wel kan je als je vaker het album beluistert de stijl van Candy Dulfer eruit halen en laat het de stijl van Alt zelf, die juist erg uitgesproken is zoals op haar vorige albums, hierop iets meer in het mainstream vallen. Niets mis mee, want dan hoor je ook eens wat anders en laat Susanne Alt horen dat ze diversiteit biedt aan haar fans en de liefhebbers. Een heerlijk album voor de zwoele zomeravonden die hopelijk nog gaan komen.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.