Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: PODIUM FOTO, MUZIEK, ALGEMEEN

17 September 2018

Scapino Ballet en NITS gaan hand in hand in spektakelshow TING!

  
Tekst: Jorien Heemskerk, Ronald Rijntjes
Beeld: Ronald Rijntjes

De succesvolle voorstelling TING! uit 2016 van het Scapino Ballet en de populaire Nederlandse band NITS staan weer samen op het podium. Voor het eerst betreed het Scapino Ballet het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Voor danseres Bonnie Doets is het een eer om deze voorstelling in dit bijzondere theater te spelen. Zij viert dit jaar haar 30-jarig jubileum bij deze dansgroep. Op vrijdag 14 september 2018 vond de première plaats van deze bijzondere voorstelling en samenwerking. 

De theaterzaal zit helemaal vol. Het aanwezige publiek zal verrast worden door de aanwezigheid van een gerenommeerde dansgroep en een sterke band. De voorstelling begint mysterieus. Er hangt een wit doek waarachter de dansers met hun schaduwen alvast laten zien wat er komen gaat. Zodra het doek valt zien we een aantal stoelen liggen met de dansers daaroverheen geplooid. Iets verhoogd staan Henk Hofstede, Robert Jan Stips en Rob Kloet, de mannen van de NITS. 

  
Clown
De show is opgebouwd aan de hand van de muziek van de band. Het Scapino Ballet brengt de muziek tot leven met hun dans en acrobatiek. Er is namelijk een mix van dans, muziek en acrobatiek te zien. Twee duistere clowns (Bryndis Brynjolfsdottir en Mischa van Leeuwen) vormen de rode draad door de verschillende scenes. Waarbij de ene clown achter de verleider is en de andere de rest opjaagt. Zij heeft een vlecht die rondom haar nek loopt. De overige dansers zijn hoofdzakelijk in het zwart gekleed. Behalve een van hun. Die loopt in een rood kostuum.  

De muziek is net zo belangrijk als de dans. Dit zorgt voor een sterk geheel en zien we de dansers reageren op het ritme van de nummers. Elk nummer heeft weer een ander verhaal. De fragmenten beelden het leven uit. Dat soms dingen mee zitten en soms tegen. De liefde ontvangen wordt, maar ook weer weg kan gaan. Dat de mens mooi en minder mooi kan zijn, maar dat het niet erg is. Je bent wie je bent.

  
Sterke show
Dat vertelt de muziek van de NITS ook. Van alle daagse dingen tot aan verdriet en troost. Er worden verschillende nummers gespeeld als 'Ting Ting', ‘Giant Normal Dwarf’, ‘Cars’, ‘A Touch of Henry Moore’, ‘Nescio’, ‘Les Nuits’ en ‘In the Dutch Mountains’. Een keur aan nummers die elk een eigen karakter heeft. De band vertolkt deze zeer goed, ook al bestaan ze al vele jaren. Elk nummer wordt dan ook individueel door de dansers benaderd en uitgebeeld. Hierdoor krijgt de muziek ineens een hele andere betekenis, dan als je er alleen naar luistert. Met als resultaat een zeer sterke show die indruk maakt op het publiek. 

De circusacts dragen ook een belangrijk rol bij aan de totale beeldvorming. Dans is namelijk ook net acrobatiek. Er worden dan ook veel bewegingen gemaakt in de lucht. En er wordt gespeeld met ballen en bolhoedjes. Deze passages zorgen even voor de rust en komt alles in balans. Waarbij twee personen elkaar in de lucht houden en laat het zien hoeveel spierkracht hierbij komt kijken. Erg mooi. 

  
TING! 
is een belevenis die je moet ervaren. Met name door de samensmelting van muziek en dans die hand in hand over het podium bewegen is prachtig. Je bent even in een totaal andere wereld waarin je de kracht van het menselijk lichaam tot het uiterste ziet gaan. Een lijnenspel van klankkleuren en choreografie van Ed Wubbe. Het publiek gaf aan het eind dan ook een groots staande ovatie. Ervaar het zelf! TING! is tot en met 23 september 2018 te zien in Carré Amsterdam en daarna van 3 oktober tot en met 7 oktober in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Voor meer informatie, bezoek dan de website van het Scapino Ballet.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.