Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL, Weblog Marina Kaptijn

7 Juni 2010

Blog van Marina Kaptijn | Eclips

Eclips door Glasshouse/Kees Roorda

Theatermaken heb ik nooit als een straf ervaren, of toch bijna nooit. En theatermaken op Oerol vind ik  al een feest vanaf het moment dat ik aan boord stap van De Friesland die ons naar Terschelling zal varen. Het is jammer dat de firma Doeksen de garnalen kroketjes van het menu heeft geschrapt maar het blijft een mooie oversteek.
Als de scheepshoorn moeoeoeoet doet zien we regisseur Kees, collega acteurs Heidi en Titus en oude Oerol bekende Ben op de kade staan zwaaien. Bruin verbrande gezichten, een groot verschil met onze stadssnoetjes. En dan de huurfietsen: ontelbaar veel versnellingen, een bel die het doet, soepele handremmen en zowel een werkend voor- als achterlicht!

Marina KaptijnWe logeren in West, op een super locatie waar ik niet over ga schrijven, want er mag ook wel wat geheim blijven. Huisje met keukentje, en huisgenoot Titus kan geweldig lekker koken. Vanavond: scholletje, asperges met noten mayonaise, gevolgd door een scholletje met tuinbonen puree, in gezelschap van een salade 'fino fresco'. Op het festival terrein zul je me de de komende tijd niet vaak zien eten.

Maar goed, over het werk: We zijn eind mei in première gegaan in de Jaarbeurshal in Utrecht. En nu gaat de voorstelling gespeeld worden op 'De Nollekes', de nieuwe Oerol locatie. Een door landschapsarchitecten ontworpen openlucht theater.  Vanaf de plek heb je een fantastisch uitzicht, vooral tijdens zonsondergang. Dat is nu, twee weken voor midzomer rond half elf. Het Oerol vocabulaire spreekt van ' zilte luchtspiegeling', 'zinderend theater', 'spel van lucht en water', 'choreografie van mens en land' en natuurlijk 'bizondere versmelting van natuur en cultuur'. En voor onze locatie zou ik daar aan willen toevoegen 'zeedauw', 'duinnest', en 'voormalige vuilstort'.

De eerste avond hebben  we oa gebruikt om de akoestiek van deze plek te checken, - dit na een wat traumatische ervaring in de Jaarbeurs hal waar tekst en muziek samen een onverstaanbare kluwen geluid dreigden te worden. Om elf uur 's avonds is het koud en nat, vanwege de zeedauw natuurlijk. Maar het blijft een fantastisch mooie plek. Op dag twee repeteren we gelukkig wel overdag, in de zon. Kees zoekt naar beelden die het verhaal van onze personages kunnen aanvullen. Lastig, want op zo'n locatie lijkt alles goed te werken op de verbeelding, hoe abstracter hoe verhalender. Het op m'n hoofd staan tussen de konijnenkeutels komt uiteindelijk niet in de voorstelling.

Inmiddels zijn we op dag drie beland. Het huis is iets voller geworden met saxofonistes Femke en Annelies. Straks avondrepetitie in ons duin nest, voor die tijd moet ik mijn acht lagen kleding nog aantrekken en mezelf met Deet anti mug besproeien. Op naar nieuwe avonturen op de Nollekes!

Marina

The Glasshouse


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.