Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Marina Kaptijn, OEROL

9 Juni 2010

Kikkers en angsthazen

Eclips door Glasshouse/Kees Roorda

Geen zitplekje met uitzicht meer voor mijn personage... weg troost.
Over twee dagen spelen we de eerste voorstelling op Oerol en op de locatie wordt nog volop uitgeprobeerd. Een heuvel, geen blackbox waarbinnen de magie van de voorstelling zich kan ontwikkelen. Maar wel een hartverscheurend mooie zonsondergang. Geen spacing, geen stickers als  plaatsbepaling, wel een sterrenhemel, als het niet bewolkt is tenminste. Geen coulissen, geen toneel, wel een eenzame vogel die iedere monoloog met het grootste gemak kan wegspelen danwel aanvullen.

Het landschap van de voorstelling wordt niet bepaald door de inhoud van de voorstelling, er is geen decor. geen kostuums of ander visueel materiaal. Er is alleen maar het werkelijke landschap waarin we spelen. Met kikkergeluiden, en het licht van de vuurtoren aan de horizon. Dus geen rood lampje op het eerste balkon maar De Brandaris! En geen gang naar de kleedkamers maar een fietstocht door het donkere bos. Dankzij onze uitmuntende huurfietsen is het hele pad verlicht. En zelfs in mijn eentje vind ik 's nachts door het bos fietsen heerlijk. Ik ken geen andere plek dan hier op Terschelling waar ik dat zo totaal zonder angst of alertheid zou kunnen doen. Misschien ben ik wel een angsthaas of naïef, of allebei. In ieder geval is het hier een paradijs voor angsthazen zoals ik.

Toen ik gisteren terug kwam van de middagrepetitie kon mijn humeurtje wel een lichte boost gebruiken. Dus wat deed ik? Naar het mooie brede strand bij Oosterend? Een smoothie drinken bij Zandzeebar? Op de fiets buitendijks om mijn hoofd 'ns lekker door te laten waaien? Door de duinen wandelen om te eindigen bij het Heartbreak Hotel?

Niets van dat al, ik ging op mijn instinct af en ging shoppen om me beter te voelen. De stadsmens in mij weet zich geen raad met al het moois wat het eiland me te bieden heeft. En de muts en de pet die ik gekocht heb zullen me ook vast nog wel van pas komen bij alle stormen die er nog zullen gaan razen. Daar zou Huib, medespeler in het stuk, die met recht een éminence grise genoemd mag worden, vast een geweldige tekst over weten. Ik denk dat ik het hem maar ga vragen. Want zijn rethorische kwaliteiten zijn fascinerend, of hij nu een kikker nadoet of een Ollie B. Bommel gedicht voordraagt. Als Huib praat pardon spreekt trillen mijn ingewanden.

Aan tafel, Titus heeft een heerlijke curry gemaakt.

Marina

The Glasshouse


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.