Een avond ouderwets lachen met C3

Donderdag 19 April 2012 at 10:29 pm. Gebruikte Tags: , , , ,

C3 C3 C3
Tekst: Berbera van den Hoek

Beeld: Jaap Reedijk

Wil je in ons groepje is de nieuwe voorstelling van C3 waar Onno Innemee en Mike Bodde de vaste kern vormen. Na Klaas van der Eerden en Kees Torn is er deze tour een vrouw gekozen om het duo aan te vullen en Jelka van Houten (zus van) maakt het trio compleet.

Wat volgt is een avond van hogeschoool cabaret, sketches, liedjes en zelfs moderne dans dat in razendtempo op de volle zaal van het Zoetermeerse Stadstheater wordt afgevuurd. Liedjes die in eerste instantie wel herkenbaar lijken maar als je dan goed gaat luisteren nergens over gaan en volledig absurdistisch zijn. De wisselwerking tussen de twee heren en de dame is goed. Elke met de allure van een Hollywoodster, welbespraakte pianospelende Mike en Onno als het lulletje rozenwater van het groepje. Hij spreekt geen Engels terwijl Mike en Jelka in goede Engelse en Amerikaans accenten over hem kletsen en de meest prachtige liederen vertolken. Als Jelke vol emotie een Engels liefdesliedje voor Onno zingt is de hilariteit compleet. Je ziet hem helemaal ziet wegsmelten en de titel 'You're so ugly' ontgaat hem volledig.

C3 C3 C3

Georgina Verbaan die ook zou deelnemen aan het groepje maar moest afhaken wordt niet vergeten. Een kapstok met bontjas en twee ballonnen vertegenwoordigen haar en Onno springt hyper in een hockeypakje over het podium. Er was een sketch met daarin een hockeypakje geschreven. Onno wilde Georgina daar heel graag in zien rondlopen.

Mike maakt de hele show al indruk met zijn pianospel maar in combinatie met het verhaal achter de Goldberg variaties van Beethoven creëert hij een pareltje. De blues variant spreekt tot de verbeelding.

Een mooie vondst is het nagespeelde debat waarin veel onzin wordt gesproken. De oplettende luisteraar hoort tussen pannenkoek en rondvliegende geslachtsdelen ook verdacht veel teksten die rechtstreeks uit een willekeurig Kamerdebat zijn gekomen.

Er gebeurt heel veel op het podium en je moet er zeker je aandacht bijhouden. Wil je in ons groepje is een leuke avond uit met lachgarantie!Z

Zie de speellijst voor de voorstellingen

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.