Hester Macrander wordt goedgemutst oud

Zaterdag 26 Januari 2013 at 2:15 pm. Gebruikte Tags: ,

Hester Macrander Hester Macrander Hester Macrander
Tekst en beeld: Berbera van den Hoek

Het is een tijdje stil geweest rond de cabaretière Hester Macrander maar ze is terug en hoe! Donderdagavond stond ze met pianiste Elke Jansen met haar laatste show in een volle zaal in Theater Pepijn, het leukste theater van Den Haag. In een korte tuinbroek, op rode klompen en veel mutsen steekt ze in sneltreinvaart van wal.  

Stel, je bent een gescheiden single van 50+. Je komt erachter dat dating sites toch zo gek niet zijn en de cursussen mindfulness vliegen om je oren. Iedereen verwacht dat je alles lief en stil accepteert en vooral loslaat. Als je dat niet kunt kan je altijd terecht bij de eerdergenoemde training. Maar wat als je geen type bent dat alles lief en stil accepteert? Dan komen de irritaties, frustraties en neuroses om de hoek kijken en je richt een anti-mindfulness beweging op. De toon is gezet! Op het podium staat een vrouw die weet wat ze wil en ook wat ze vooral niet wil. Tijdens de show betrekt ze het publiek overal bij en er ontstaat levendige interactie. Hester wisselt de hectiek knap af met prachtige liedjes en wordt mooi begeleid door Elke.

Met een knappe medley jaren 60-nummers gaan we even terug in de tijd en het publiek zingt uit volle borst mee. Als we Hester moeten geloven heeft de 50+ generatie het niet gemakkelijk. Opgegroeid in de jaren 60 met thema’s love, peace en understanding. Deze idealen zijn er al lang aan gegaan, het huwelijk volgde en nu gaat als klap op de vuurpijl ook nog het lichaam eraan. En wat moet je dan?

Hester Macrander Hester Macrander Hester Macrander

Je gaat zoeken naar de ideale partner en komt terecht op dating sites. Daar gaat er echt een wereld voor je open. Elke man heeft zijn rugzak geleegd, is filmhuisliefhebber en ze zijn allemaal  op zoek naar een vrouw die er in overall nog sexy uitziet. Je hebt zomaar honderden profielen van ideale mannen waar je uit kan kiezen totdat je criterium gewicht invult. Dan blijven er ineens maar een stuk of tien over.  De spoeling is dun voor slanke mannen.

Mooi is als ze tegen het einde van de show verschijnt als licht dementerende in lange jas en met rollator. Ze vraagt zich af wat voor liedjes er in de hitparade van 1962 stonden en wat op haar bruiloft gespeeld is. Dat weet ze niet meer. Met anekdotes  afgewisseld met fragmenten van ‘Yesterday ‘ en ‘When I am 64’ komt ze er met behulp van Elske toch uit of toch niet helemaal. Ze sluit af met een hilarisch stuk en lied over tongende vijftigers (en tachtigers).

Goedgemutst is een mooie show met vooral veel herkenning voor iedereen die voor of rond 1960 geboren is. En voor de 30-minners die de voorstelling willen bezoeken. Laat je hierdoor niet tegenhouden en ga vooral genieten. Hester legt alles uit.

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.