Zevende editie Life i Live Festival 2017, uitgebreid met twee dagen

Zaterdag 29 April 2017 at 9:37 pm. Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

  
Tekst en beeld: Wim Barziley

Het is alweer de zevende editie van het Life i Live Festival. De eerste editie werd georganiseerd in 2011 en nu vele jaren later kan je wel concluderen dat het een succesvol festival is gebleken. Dit jaar niet zoals gebruikelijk alleen tijdens Koningsnacht maar nu ook op Koningsdag zelf  weer volop muzikaal vertier in de Haagse binnenstad.

Met een aantal flessen water op zak en een muzikaal schema die ik heb gemaakt kunnen we deze editie volop genieten van diverse optredens op de verschillende podia in de stad. In dit verslag neem ik jullie mee langs een aantal optredens die zeker de moeite waard zijn en een aantal must-sees.

  

Allereerst de band The Strangs, een lekker brutaal ogend stel jonge honden die met veel bravoure en plezier een vlotte set dampende rock speelt, dat is lekker beginnen. En een band die de traditie voortzet van Den Haag Beatstad nummer 1!

Promoten
Nu snel op naar het volgende optreden locatie Noordeinde, hoe kom je daar ook alweer? Vragen dan maar. Net op tijd of niet op tijd? Hier gaat het om Diona Fox & Her Raggdolls. Ze zijn al begonnen, sterker nog al bezig met hun laatste song. Dan maar even snel wat sfeerbeelden maken voor ze het podium verlaten. Dit optreden is onderdeel van “Popunie-Live” een iniatief om Rotterdamse muziek te promoten, dit jaar dus voor het eerst ook op Life i Live te bewonderen.

Het podium aan de Hofplaats is er dit jaar het voor de liefhebbers van de wat hardere muziek, zogezegd met ballen en veel gitaargeweld. De formatie Darlyn gaat hier zo hun opwachting maken. Ze spelen folk en country-rock, staat in het festival boekje geschreven. Het nummer ‘Stepping Stone’ is bekend en ligt lekker in het gehoor. Dat geldt ook voor de rest van de songs ik word blij van hun muziek.

  
Perfect
Bovenaan op mijn lijst staat de band The Mysterons. Rauwe, subtiele tempowisselingen van Hammond geluiden. De zangeres Josephine van Schaik klinkt een beetje bleu, maar dat maakt het contrast met de andere instrumenten. Haar hoge stem past perfect in deze zweverige ‘spacy’ muziek. De nummers raken je en het blijft boeien.

De volgende act is My Baby, zij sieren de festivalposter van dit jaar. En is een grote naam. Er is over hun al zoveel gezegd en geschreven, waardoor het tijd is om deze band nu zelf te gaan zien en ervaren. Deze muziek heeft zijn eigen sfeer en daar je je wel of niet van. Ik hoop daarom overtuigd te worden van dot optreden.

  
Dansbeats
Het Spui staat vol, het is donker en tevens is het licht niet aan op het podium. Dit zal ook niet gaan gebeuren tijdens het optreden, jammer. Dat worden helaas geen beelden van de frontvrouw Cato van der Dijck. Ze brengt met haar stem een mooie klank aan het geheel. Maar verder is de muziek wel ok. Er gebeuren te weinig spannende en verrassende dingen in hun show. Het kabbelt een beetje voort en ondanks de dansbeats die ze aan hun muziek toevoegen gaat het niet echt los! Dat is jammer.

Muziek is natuurlijk ook een kwestie van smaak of het juiste moment. Zo heb ik de volgende act vorig jaar op Bevrijdingsfestival Zuid Holland gezien en ondanks de hoge verwachtingen of juist door die hoge verwachtingen viel dat optreden wat tegen. En waar dat aan ligt? Ik weet het niet. Want het optreden van Birth of Joy, op dit Life I Live festival was geweldig.

  
Direct vanaf het begin zien we Kevin Stunnenburg, zanger/gitarist, richting het publiek vliegen en de band gaat los! De sfeer zit er vanaf dat moment goed in. Er ontstaat een interactie tussen het publiek en de band. Heerlijk om te zien, je kan gewoon niet meer stil blijven staan. Deze show is een van de hoogtepunten van het festival.

Goede sfeer
Als afsluiter stond het bekende Kraak & Smaak met een live show op het podium aan het Spui. Er hangt weer een goede sfeer. De band weet genoeg los te maken bij de vele mensen. Helaas mist deze muziek iets. Het is een beetje gedateerd en oubollig, jammer, want de show zit goed in elkaar. Het is iets te over geproduceerd. Jammer dat het festival hiermee moet eindigen.

  
Deze editie van het Life i Live festival is zeker een geslaagde geweest. Met diverse bands, een goede sfeer en overal gezelligheid en drukte. Nu nog even opwarmen in het Theater aan het Spui, want het was wel kouder buiten, maar wel met warme muziek. Tot volgend jaar!

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.